KATEGORIER
Distrikt 1
Distrikt 2
Distrikt 3
Distrikt 4
Distrikt 5
Distrikt 6
Distrikt 7
Distrikt 0
Radioklubbar
Radioorganisationer
Amatörradioföretag
Övrigt
  STARTSIDA SÖKTIPS EVENEMANGSTIPS AMATÖRRADIOBLOGGEN KONTAKT BLI UTSTÄLLARE

Besök oss på Facebook Ta del av vårt RSS flöde Läs vår blogg

Select language

 

SSA - Föreningen Sveriges Sändareamatörer


Start

Film

Bilder

Event

Karta
Vad är amatörradio?
Enligt Post- och telestyrelsen, PTS, definition menas med amatörradiotrafik - icke yrkes-mässig radiotrafik för övning, kommunikation och tekniska undersökningar, bedriven i personligt intresse och utan vinningssyfte.
Amatörradio är en hobby som utövas av ca 3 miljoner personer i hela världen. I Sverige finns drygt 11000 radioamatörer, varav 5500 är medlemmar i Föreningen Sveriges Sändareamatörer, SSA. Ålder, yrke, kön, var du bor, spelar ingen roll, det är det gemensamma intresset för amatörradio som är drivkraften.
Amatörradion har funnits sedan radions barndom. Många landvinningar har gjorts under åren. Från början dominerade telegrafin, numera används många olika slags sändningssätt. Grunden för en sändaramatör är intresset för tekniska experiment, kontakter med andra människor och språk.
Många har här grundlagt ett intresse för ett framtida yrke. Dagens teknik har revolutionerat amatörradion och utvecklingen går snabbt framåt, inte minst när det gäller digitala trafiksätt och satellittrafik.
Vem som helst kan bli sändaramatör. Det handlar om en vilja att utforska det okända och om att lära sig nya saker. Möjligheterna för sändaramatörer har under åren ökat. Idag finns det tilldelade frekvensband allt från långvåg, mellanvåg och upp till mycket höga frekvenser (mikrovågor). För att inneha och använda en radiosändare krävdes före 2004-09-30 ett amatörradiotillstånd utfärdat av Post- och telestyrelsen, PTS. Från och med 2004-10-01 utfärdrar Sveriges Sändareamatörer, SSA, amatörradiocertifikat/amatörradiolicens.
E-post
Hemsida

VägbeskrivningSöker i Hela Sverige


Utställare

AMSAT-SM
Amatörradio via Satellit
ESR - Föreningen Experimenterande Svenska Radioamatörer
SSA - Föreningen Sveriges Sändareamatörer
Vad är amatörradio?
Kategori
Landskap
Kommun
Frisök


Streamcode. Webb-TV och Ny Webbdesign
Evenemangstyp
Kategori
Landskap
Kommun
Frisök
Copyright © Svenska Turistkanalen AB | Om cookies | Copyright & Disclaimer | A website by Streamcode
Klicka gärna på annonserna: