KATEGORIER
Distrikt 1
Distrikt 2
Distrikt 3
Distrikt 4
Distrikt 5
Distrikt 6
Distrikt 7
Distrikt 0
Radioklubbar
Radioorganisationer
Amatörradioföretag
Övrigt
  STARTSIDA SÖKTIPS EVENEMANGSTIPS KONTAKT FÖR UTSTÄLLARE

Besök oss på Facebook Ta del av vårt RSS flöde Läs vår blogg

Select language

 

Välkommen till Amatörradiomässan - på nätet!

Jag vill med denna virtuella mässa lyfta fram den fantastiska hobbyn Amatörradio. Tanken är att Du bland utställarna, som är radioamatörer, radioklubbar eller företagare, ska finna både kunskap och inspiration. Vår hobby är otroligt mångsidig, vilket Du snart upptäcker bland utställarna.

Amatörradiohobbyn är också synnerligen internationell med miljontals utövare över hela världen. Själv har jag varit radioamatör i över 52 år, och jag har vänner överallt. Många av dem kunde jag besöka när jag under fyra år var till sjöss som telegrafist med egen radio. Vart du än reser i världen så hittar Du med lätthet en likasinnad.

Vi som utövat hobbyn långt innan mobiltelefoner och Internet uppfunnits har lättare att förstå tjusningen med radio än ungdomar, som idag säger "man kan ju ringa, chatta eller Skypa istället för att använda en radio". Att ringa, chatta eller Skypa är förutsägbart och väldigt bra om man "bara" vill prata i största allmänhet, men det är ingen utmaning. Det är däremot ett hjälpmedel, som vi gärna använder.

Vad är då utmaningen? Jo, det är att kommunicera med radiovågor som reflekterats i jonosfären, mot norrsken, mot meteorer eller till och med mot månen. Här är det inte lika förutsägbart och vi radioamatörer använder oss av frekvenser genom hela spektrat, från KHz till GHz. Att hantera alla dessa frekvenser är en teknisk utmaning och kräver viss kunskap, som vi gärna delar med oss av.

Välkommen in till amatörradiomässan!
SM6CKU
Bengt-Arne Jöckert

Kategori
Landskap
Kommun
Frisök


Streamcode. Webb-TV och Ny Webbdesign
Evenemangstyp
Kategori
Landskap
Kommun
Frisök
Copyright © Svenska Turistkanalen AB | Om cookies | Copyright & Disclaimer | A website by Streamcode
Klicka gärna på annonserna: